Пиво батуринське
Взяти 2 ведра спілих ялівцевих ягід, 25 кг. житнього солоду, 80 дкг сухих яблук або грушок, краще кислиць. Солод налити водою і дати закіпіти. Як покипить 5 хвилин, зняти з огня і всипати ялівцеві ягоди і яблука. Розмішати і вляти у бочку або барилку. Налити мягкою холодною водою до половини. Забити отвір в горі і хай стоїть добу. Потім щодня наливати відро води, доки бочка не сповниться. Тоді виймити затичку, а дірку закрити серпанком (полотном) проти мух. Буде сильно шумувати. Як перешумує, можна пити. Тимчасом як береться пиво, можна доливати водою, доки буде смачне. Можна також по перешумуваню зіляти у фляшки і держати у ледівлі.
Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Алкогольные напитки.
Модератор: ПредседателЬ
- ПредседателЬ
- Супермодератор
- Сообщения: 355
- Зарегистрирован: 15 окт 2011 17:47
- Страна: Украина
Алкогольные напитки.
Пиво козацьке
На 1/2 відра води, 8 дкг хмелю, 1 дкг коляндри, 20 дкг патоки, 60 дкг хлібного тіста, 10 дкг цукру, 4 дкг дріжджів. Покласти наперед хміль і коляндру до 8 фляшок води. Тісто розвести 10 фляшками окропу. Дріжджі, патоку цукор дати в полишену частину води. Змішати все разом і покласти, хай через тиждень шумує.
Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
На 1/2 відра води, 8 дкг хмелю, 1 дкг коляндри, 20 дкг патоки, 60 дкг хлібного тіста, 10 дкг цукру, 4 дкг дріжджів. Покласти наперед хміль і коляндру до 8 фляшок води. Тісто розвести 10 фляшками окропу. Дріжджі, патоку цукор дати в полишену частину води. Змішати все разом і покласти, хай через тиждень шумує.
Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Шура, пилите гири! Пилите, Шура, пилите.... Они золотые!
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость