Гриби
Мають 4 % мучки, 4% білковини, соли, вітаміни, сушені мають аж 40% мучки і 30% білковини. Можуть отже заступити мясо. Уважати трійливі і їх не їсти.
Страву дітям треба як найменше солити. Сіль нищить тканки організму. Так само заправа коріннями не конечна, хоч в малій скількости не шкодить. Однак здоровому не треба штучного побужування коріннями. Йому і так все смакує, а дітям ще більше.
На селі, як дитина має 4-5 місяців, дають їй кулеші з бриндзею, корж (кукурузяний хліб) або бульбу, хліб. Се дуже зле, бо дитинячий жолудок не може сего стравити, дитина дістає болі і кричить. Мама не знає, чого і колише, аж дитині голова завернеться. А то лише треба не переповнювати жолудок дитині і вона буде спокійна. Дитині такій треба давати вивар з ячмінних крупів, вівсяних, але переціжений, кашку з вівсяної муки, вівсяних платків і тапіоку, зварену на кипячім молоці або воді, мучку Нестля або иншу. Вівсяну кашку, тапіоку і мучку Нестля можна дістати в корінних склепах в окремих пачках, на яких є приписи, як се варити. Можна поцукрувати при варенню, але ячмінні крупки лиш солити і варити з маслом.
Декотрі діти дуже хочуть мяса. Можна їм дати, тільки з великим додатком ярин, щоби віджива була рівномірна.
Діточа кухня дуже подібна до кухні хорих і виздоровців. Всі юшки дітям дуже здорові, а найліпше улюбленою діточою стравою є лєгуміни. Декотрі діти не хочуть їсти бульби. Тоді мама може їх перехитрити. Вирізати з бульбяного тіста усякі форми, як зірки, квіти, звірятка і спечи се, а дитина і не знає, що їсть. Можна ще помастити се мармелядою.
Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Детская кухня.
Модератор: ПредседателЬ
Re: Детская кухня.
Діточий сухар, другий спосіб
16 дкг. муки, 16 дкг. цукру, 1 жовток, 1 ціле яйце, 6 дкг. порізаних мігдалів, 6 дкг. очищених грозинків і товченого анижу. Зробити тісто, спечи в довгій формі. Спечене покраяти і сушити в рурі.
Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
16 дкг. муки, 16 дкг. цукру, 1 жовток, 1 ціле яйце, 6 дкг. порізаних мігдалів, 6 дкг. очищених грозинків і товченого анижу. Зробити тісто, спечи в довгій формі. Спечене покраяти і сушити в рурі.
Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
- ПредседателЬ
- Супермодератор
- Сообщения: 355
- Зарегистрирован: 15 окт 2011 17:47
- Страна: Украина
Детская кухня.
Діточи сухарі
До 1/2 склянки води зварити 1/2 ложочки анижу. Розробити 1 dkg. дріжджів з ложкою муки і ложкою цукру і трошки молоком. Лишити, хай викисне. До миски пересіяти 1/2 кг. муки, дати попередну розчину анижеву літну воду. Вимісити на вільне тісто і спечи. Спечене порізати на кусники та сушити у рурі. Сухарі сі вариться в молоці, перетирається через сито і годується тим маленькі діти.
Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
До 1/2 склянки води зварити 1/2 ложочки анижу. Розробити 1 dkg. дріжджів з ложкою муки і ложкою цукру і трошки молоком. Лишити, хай викисне. До миски пересіяти 1/2 кг. муки, дати попередну розчину анижеву літну воду. Вимісити на вільне тісто і спечи. Спечене порізати на кусники та сушити у рурі. Сухарі сі вариться в молоці, перетирається через сито і годується тим маленькі діти.
Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Шура, пилите гири! Пилите, Шура, пилите.... Они золотые!
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость